Όσα δεν γνωρίζεις για το Brothers In Arms των Dire Straits

Dire Straits - Brothers In Arms

Το Brothers in Arms είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Dire Straits , που κυκλοφόρησε στις 17 Μαΐου 1985 μέσω της Vertigo Records και της Warner Bros. Records.

Το περιεχόμενο του Brothers in Arms είναι αντιπολεμικό και ο Knopfler το είχε συνθέσει από το 1982 με αφορμή το ξέσπασμα του πολέμου για τα νησιά Falklands.

  1. Το χαρακτηριστικό κρεσέντο των τυμπάνων στην εισαγωγή του κομματιού είναι η μόνη συνεισφορά του ντράμερ της μπάντας Terry Williams σε ολόκληρο τον δίσκο «Brothers Ιn Arms». Μετά από ένα μήνα ηχογραφήσεων οι παραγωγοί Knopfler & Dorfsman αντελήφθησαν ότι οι ηχογραφήσεις του Williams δεν «κολλούσαν». Τελικώς, επέλεξαν τον session μουσικό Omar Hakim, ο οποίος σε δυόμισι ημέρες ολοκλήρωσε τα μέρη του και επέστρεψε στην Νέα Υόρκη. Η συμβολή του ήταν καθοριστικότατη. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν ο Andy Newmark (Roxy Music) και ο Peter Eskine με jazz καταβολές.
  2. Το βίντεο του «Money For Nothing» ήταν το πρώτο που μεταδόθηκε από το MTV Europe στην πρεμιέρα του δικτύου (1/8/1987).
  3. Ο ίδιος ο Sting μάλλον δεν διεκδίκησε την αναφορά του ονόματός του στην σύνθεση του τραγουδιού. Η εταιρεία που διαχειριζόταν τα δικαιώματα των τραγουδιών του «μυρίστηκε» χρήμα και το επέβαλε.
  4. Ο δίσκος «Brothers Ιn Arms» υπήρξε από τους πρώτους που ηχογραφήθηκαν με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, κάτι που είχε επιδιώξει ο Knopfler, ο οποίος δεν δίσταζε να επενδύει στην καινούργια τεχνολογία για βελτίωση της ποιότητας του ήχου. Επίσης από τους πρώτους που κυκλοφόρησε σε cd εκτός από βινύλιο και κασέτα.
  5. Σύμφωνα με τον Nikki Sixx το συγκρότημα που μετέδιδε το MTV, όταν o Knopfler βρέθηκε στο κατάστημα ηλεκτρικών και είδε τον εργαζόμενο να σχολιάζει, ήταν οι Motley Crue.
  6. Η φράση «I Want my MTV» χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την προώθησή του από το ίδιο το δίκτυο.

Dire Straits - Brothers In Arms

Το Brothers in Arms ήταν το πρώτο άλμπουμ που έγινε δέκα φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι το όγδοο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών τσαρτ. Έγινε εννέα φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ και είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *