Ψόφιοι Κοριοί

Ψόφιοι Κοριοί

Οι Ψόφιοι Κοριοί ξεκίνησαν την δράση τους των χειμώνα του 1995 στην πόλη της Ξάνθης. Οι ηλικίες των μελών του γκρουπ τότε ήταν μεταξύ 18 και 19 χρόνων. Ήταν όλοι τους δευτεροετείς φοιτητές του εκεί πολυτεχνείου.

Από τις πρώτες τους πρόβες άρχισαν και την σύνθεση δικών τους κομματιών και όταν έφτασε η ώρα για το πρώτο τους live, ήρθε και η ώρα για να δοθεί όνομα στην μπάντα. Τότε ήταν που βάφτισαν το συγκρότημα ”Ψόφιοι Κοριοί”.

Η πρώτη σύνθεση της μπάντας

  • Βαγγέλης Νεραντζάς – Φωνή
  • Φάνης Βαλιάζης – Κιθάρα
  • Δημήτρης Μυταφίδης – Τύμπανα
  • Γιάννη Δανιήλ – Μπάσο

Μέχρι την στιγμή για τον πρώτο τους δίσκο και το συμβόλαιο με την εταιρεία Virgin μεσολάβησαν αρκετά live και 2 demos. Τον Ιούλιο του 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του γκρουπ “Ψόφιοι Κοριοί” με τίτλο “Outro”. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την “Virgin” σε cd και σε κασσέτα. Οι στίχοι είχαν γραφεί από τον Βαγγέλη Νερατζά και τον Γιάννη Δανιήλ και η μουσική από τον Βαγγέλη Νερατζά και τον Φάνη Βαλιάζη. Η ηχογράφηση του δίσκου ”Outro” έγινε στο στούντιο του Γιώργος Μάνιου στην Θεσσαλονίκη.

Από τον πρώτο τους δίσκο το τραγούδι “Επιστροφή Στη Φύση” έγινε video clip με πλάνα από την συναυλία τους στο Ρόδον στην Αθήνα.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, οι “Ψόφιοι Κοριοί” έχουν εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους Αθήνας, Θεσσαλονίκης όπως “Ρόδον”, “Camel club”, “Αν club”, “Μύλος” κ.α, σε αρκετές πόλεις όπως Ηράκλειο, Χανιά, Καβάλα κ.α,

Rockwave Festival

Ίσως η μεγαλύτερη συναυλιακή τους στιγμή ήταν η παρουσία τους στις 15 Ιουλίου του 1998, όπου συμμετείχαν στο ”Rockwave Festival” στην ίδια σκηνή με τους ”Portishead”, ”DJ Andy Smith”, ”Spiritualized”, ”Asian Dub Foundation”, ”Κωνσταντίνος Βήτα” και τους ”Active Member”.

Από το Σεπτέμβριο του 1998, την θέση του Μανούσου Νικολαΐδη στο μπάσο πήρε ο Γιώργος Κράλλης.

Το 1999 με 2000, τα μέλη της μπάντας αποφάσισαν να κάνουν έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Φάνης Βαλιάζης ήταν ήδη εκεί.

Σήμερα είναι η μέρα σου

Τον Οκτώβριο του 2000 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος τους με τίτλο “Σήμερα Είναι Η Μέρα Σου”. Ο δεύτερος τους δίσκος κυκλοφόρησε και αυτός από την ”Virgin” σε cd. Η ηχογράφηση άρχισε τον Ιούλιο του 1999, για να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2000, στο Studio Magnanimus του Γιώργου Πεντζίκη στην Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Πεντζίκης συμμετείχε και σε τρία τραγούδια του δίσκου ”Σήμερα Είναι Η Μέρα Σου” παίζοντας πλήκτρα και πιάνο. Η καινούργια δουλειά χαρακτηρίζεται από ωριμότητα και μια ιδιαίτερη προσοχή στην παραγωγή. Ο ήχος είναι αρκετά “δυνατός” σε σύγχρονους rock ρυθμούς και ξεχωρίζει για ένα περίεργο συνδυασμό μουσικών οργάνων.

Από τον δίσκο “Σήμερα είναι η μέρα σου” ξεχωρίζουν τα τραγούδια “Ακόμα Ένα Πρωί”, “Η Τράκα”, “Πέταξέ Με” και “Κύκλος” χωρίς βέβαια τα υπόλοιπα κομμάτια να υπολείπονται.

Το συγκρότημα μπήκε στον πάγο

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους “Σήμερα είναι η μέρα σου” και μετά από ελάχιστες συναυλίες το συγκρότημα μπήκε στον πάγο. Οι λόγοι της διάλυσης (παύσης) του συγκροτήματος ήταν το ότι πήρανε τα πτυχία τους και μετά τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, σκόρπισαν. Μετά τον στρατό δε καταφέρανε να ξαναμαζευτούνε στην ίδια πόλη, αφού οι καταγωγές τους ήταν από διαφορετικά μέρη.

Τον Ιούλιο του 2012, βρέθηκαν ξανά τρεις από τους τέσσερις στο Βόλο για μια ζωντανή εμφάνιση, όπου έπαιξαν και κάποια νέα κομμάτια.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο τραγουδιστής του γκρουπ ”Ψόφιοι Κοριοί” άνοιξε την συναυλία του συγκροτήματος ”Μωρά Στη Φωτιά” που έγινε στο Lab Art στον Βόλο. Μαζί του πάνω στην σκηνή, ανέβηκαν και δυο πρώην μέλη της μπάντας, ο Δημήτρης Μυταφίδης στα τύμπανα κι ο Φάνης Βαλιάζης στη κιθάρα για να παίξουν δυο κομμάτια του συγκροτήματος ”Ψόφιοι Κοριοί”.

Το 2015 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Βαγγέλη Νεραντζά, τραγουδιστής του γκρουπ ”Ψόφιοι Κοριοί”, με τίτλο ”Απών”. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο studio Underhouse τον Δεκέμβριο του 2013.

Το 2016 βρίσκει τα μέλη της μπάντας ”Ψόφιοι Κοριοί” σε διαφορετικές πόλεις. Ο τραγουδιστής Βαγγέλης Νεραντζάς είναι εγκατεστημένος στον Βόλο, ο κιθαρίστας Φάνης Βαλιάζης μένει με την οικογένεια του στη Λάρισα, ενώ ο ντράμερ Δημήτρης Μυταφίδης και ο μπασίστας Γιώργος Κράλλης είναι στη Ξάνθη.

Δισκογραφία

  • Outro – 1997
  • Σήμερα είναι η μέρα σου – 2000

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *