Οι Magic De Spell είναι ένα από τα μακροβιότερα, γνήσια συγκροτήματα της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Oι Magic De Spell δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Θοδωρή Βλαχάκη (drums), Γιώργο Σκαρλάτο (μπάσο) και Αλέξη Κυριακάκη (φωνή).

Το 1981 κυκλοφόρησαν το “Nighmare” στην εταιρεία “Happening”. Ακολούθησε η συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων “Happening ΄82” όπου συμμετείχαν με δύο τραγούδια, το “End Of Nirvana” και το “City Is Burning”. Στην συνέχεια κυκλοφόρησαν τρία album, το “A Body In A Snare”, το “Kiss The Mirror” και το “Cpt Blind”.

Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό album “A Story (The Best And The Rest)” που αποτελεί και το κλείσιμο της αγγλόφωνης περιόδου ενώ το 1992 συμμετέχουν στο album “ΡΟΔΟΝ Live”.

Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το album “Διακοπές Στο Sarajevo” ενώ έχουν αποχωρήσει οι Γιώργος Σκαρλάτος και ο Αλέξης Κυριακάκης, ενώ στα φωνητικά είναι πια ο Ηλίας Ασλάνογλου, ενώ έχει προστεθεί στο group και ο Νίκος Μαϊντάς. Τότε έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα “Ο Μαθητής” και στη συνέχεια, την εποχή του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo (Φώναξε)”. Σ’αυτό και στο επόμενο LP είναι μαζί τους ο κιθαρίστας Νίκος Γεωργούλης.

Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο “ Νιψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”. Το 1997 κυκλοφορεί το mini album “Ο Φόβος Έχει Όνομα” με νέο κιθαρίστα τον Άρη Ζαρακά, όπου περιέχεται η διασκευή της “Mπαταρίας” του Νικόλα Άσιμου. Το 1997 αποχωρεί ο Ηλίας Ασλάνογλου, τραγουδιστής του συγκροτήματος από το 1983.

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου από το βιβλίο της ”3 κλικ αριστερά”, με τραγουδιστή πλέον του συγκροτήματος τον Κώστα Βούλγαρη.

Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Κόκκινο”. Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου.

Το 2001 περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Την ίδια χρονιά αποχωρεί ο Άρης Ζαρακάς που προσχωρεί στους Active Member.

Το 2002 η περιοδεία συνεχίζεται περιλαμβάνοντας και τη Γερμανία.

Το 2004 αποχωρεί ο Νίκος Μαϊντάς και στο συγκρότημα προσχωρούν από το 2003 ο Αντρέας Λυγερός κι ο Σταύροϛ Κωνσταντόπουλοϛ .

Τον Μάρτιο του 2005 φεύγει από την ζωή ο Τάσος Νισσόπουλος, κιθαρίστας του γκρουπ.

Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια του συγκροτήματος ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος “Ο Τελευταίος Επιζών”.

Το 2006 συνεχίζουν τις συναυλίες στην Ελλάδα μαζί με τους Tsopana Rave σε ένα πρωτόγνωρο σχήμα “δύο γκρουπ επί σκηνής”.

Το 2007 συνεχίζονται οι συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “ΟΚ Πατέρα” και η συλλογή “Τέρμα το διάλειμμα”, που περιλαμβάνει δίσκους από την αγγλόφωνη και της ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ.

Το 2014 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “Πρόγονε πίθηκε εσύ τι λες;” σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα “Στο όνομα εκείνων (κατηγορητήριο)” του αγωνιστή ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ Roque Dalton και διαμορφώνουν την ομάδα μουσικής δημιουργία 21st century darkness project. Στην ομάδα αυτή συμμετέχει ως μπασίστας και ο ηχολήπτης όλων των ελληνόφωνων δίσκων του συγκροτήματος Γιώργος Αρχοντάκης και ο κιθαρίστας Βαγγέλης Θεοδωράκης.

To 2018 κυκλοφορούν το digital single “Γιάννη…”. Στο βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Ξεχωρίζει η παρουσία του Δημήτρη Πουλικάκου.

To 2019 κυκλοφορούν το digital single “Τέρμα το διάλειμμα – live” και στις 2 Νοεμβρίου στο ιστορικό club Κύτταρο γίνεται στην Αθήνα μεγάλη συναυλία με πολλούς συμμετέχοντες για τα 40 χρόνια του συγκροτήματος. Όλο αυτό το διάστημα οι Magic de Spell εμφανίζονται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Κύπρο σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους έχοντας υπερβεί τις 1000 ζωντανές εμφανίσεις.

Τον Απρίλιο του 2020, κυκλοφορούν το digital single “Έρχονται οι άνθρωποι – live”, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα και τις εικόνες από την καραντίνα λόγω της πανδημίας. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης.

Η σύνθεση του συγκροτήματος (2020)

  • Θοδωρής Βλαχάκης (ντράμς)
  • Γιώργος Αρχοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο)
  • Δημήτρης Μποτής (πλήκτρα)
  • Βαγγέλης Θεοδωράκης (κιθάρες)
  • Γιώργος Λαγγουρέτος (φωνή)

Η δισκογραφία των Magic De Spell

  • «Nighmare» EP, Happening, 1981
  • «Happening ΄82»
  • «A Body In A Snare», 1982
  • «Kiss The Mirror», 1984
  • «Cpt Blind», 1985
  • «A Story (The Best And The Rest)», 1991
  • «Διακοπές Στο Sarajevo», 1993
  • «Sarajevo (Φώναξε)»
  • «Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν», 1995
  • «Ο Φόβος Έχει Όνομα», mini album , 1997
  • «Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών», 1998
  • «Κόκκινο», 2000
  • «Ο Τελευταίος Επιζών», 2005
  • «ΟΚ Πατέρα», 2009
  • “Τέρμα το διάλειμμα” (2009)
  • “Πρόγονε πίθηκε εσύ τι λες;” (2014)
  • “Γιαννη…” 2018 digital single
  • “Τέρμα το διάλειμμα live” 2019 digital single
  • “Ερχονται οι άνθρωποι – live quarantine version” Απριλης 2020 digital single

Συμμετοχές των Magic De Spell

  • «Happening 82», Happening, 1982
  • «Ρόδον Live», MBI, 1992
  • «Φάκελος Rock 2», MBI, 2000
  • “Πάνω – κάτω η Πατησίων (+CD)” Οδός Πανός 2012
  • “Μεσημέρι στον Παράδεισο” Rain Music 2019 (video clip σκηνοθεσία: Ηλίας Μωραϊτης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *