Αντε… και καλή τύχη μάγκες!

Αντε… και καλή τύχη μάγκες!

Οι ηχογραφήσεις ενός δίσκου που πέρα από πρόβες και δοκιμαστικά, δεν ξεκίνησαν ποτέ. Τουλάχιστον όχι με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο studio.

Ο θάνατος πρόλαβε τον Παύλο Σιδηρόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου του 1990.

«Τα κομμάτια που θα περιέχει αυτό το LP είναι οχτώ καθαρά ροκ και δύο ρεμπέτικα μεταγραμμένα σε ροκ ήχο» είχε πει ο Παύλος Σιδηρόπουλος στην τελευταία συνέντευξη που πρόλαβε να δώσει, στον Μισέλ Φάις στο περιοδικό Ήχος τον Σεπτέμβριο του 1990.

Η αφοσιωμένη μπάντα του, οι Απροσάρμοστοι, ξεκινούν τις ηχογραφήσεις στο στούντιο Sierra, τον ίδιο μήνα, λίγο μετά το χαμό του Παύλου Σιδηρόπουλου και τις ολοκληρώνουν τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου. Ο δίσκος κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 1991.

Η φωνή του Παύλου ακούγεται σε τέσσερα από τα εννιά τραγούδια του δίσκου, χάρη και στη συμβολή της τεχνολογίας.

Στο εναρκτήριο «Ετούτη η πόλη» μονταρίστηκε η φωνή του από μια πρώτη ζωντανή παρουσίαση του τραγουδιού σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπως περίπου έγινε και για το «Ερωτικό».

Το «Πες μου αν θέλεις κάτι» είχε ηχογραφηθεί στο στούντιο του Top FM στις αρχές του ’89 και επεξεργάστηκε περαιτέρω κατά τη διαδικασία της μίξης.

Το τελευταίο κομμάτι «Απροσάρμοστοι», που στέκει ως μια τραγουδιστή παρουσίαση της μπάντας από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, την οποία συνήθιζε συναυλιακά, ηχογραφήθηκε σε ένα τετρακάναλο κατά τη διάρκεια μιας πρόβας και λέγεται πως είναι το τελευταίο κομμάτι που έγραψε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μεταφέρθηκε σε μέλη των Απροσάρμοστων και παρέμεινε έκτοτε ως φήμη ότι μετά το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, κάποιοι παραγωγοί και στελέχη της εταιρείας πρότειναν να ολοκληρωθεί ο δίσκος με τη φωνή γνωστού τραγουδιστή ή τραγουδιστών. Ως απάντηση στις πιέσεις για εμπορική εκμετάλλευση του θανάτου του δημιουργού, τα μέλη του συγκροτήματος και οι κοντινοί άνθρωποί του, αποφασίζουν να προτείνουν σε φίλους του Παύλου, μουσικούς και ερμηνευτές, να τραγουδήσουν τα κομμάτια που δεν είχαν ολοκληρωθεί ή δεν υπήρχαν σε κάποια μορφή (με τη φωνή του) που να μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Στο δίσκο τραγούδησαν γενναιόδωρα ο Γιάννης Αγγελάκας του συγκροτήματος Τρύπες, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, και από τους στενούς μουσικούς συντρόφους του, οι Απροσάρμοστοι (όλοι μαζί παρεϊστικα στο «Ασ’την καρδιά σου») και ο Βασίλης Πετρίδης.

Τα τραγούδια του δίσκου

  • Ετούτη Η Πόλη
  • Πες Μου Αν Θέλεις Κάτι
  • Ο Χαφιές
  • Χαρμάνης Και Άφραγκος
  • Ασ’ Την Καρδιά Σου
  • Ερωτικό
  • Αν Ήσουν Φίλος
  • Αυτοί Μιλάν
  • Απροσάρμοστοι

Μάθε περισσότερα για τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *