The Cure

The Cure

Το αγγλικό συγκρότημα The Cure σχηματίστηκε στο Crawley το 1976 και βίωσε πολλές αλλαγές στα μέλη του, με μοναδικό σταθερό μέλος τον Ρόμπερτ Σμιθ (βασικός στιχουργός, τραγουδιστής, κιθαρίστας).

Οι The Cure ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 70 κυκλοφορώντας τον πρώτο δίσκο τους Three Imaginary Boys το 1979 καθώς και διάφορα σινγκλς. Με αυτόν το δίσκο το συγκρότημα θεωρήθηκε μέλος του Ποστ-Πανκ και Νew Wave κινήματος που είχε εξαπλωθεί στην Αγγλία με την Πανκ Ροκ επανάσταση.

Στα πρώτα τους βήματα οι The Cure, δέχτηκαν πολλές κριτικές οι οποίες σύγκριναν την μουσική τους με εκείνη των Buzzcocks, Siouxsie and the Banshees, και Joy Division.

Στις αρχές της δεκαετίας του 80 ο σκοτεινός και βασανιστικός ήχος της μουσικής τους καθιέρωσε το Γκόθικ Ροκ είδος.

Μετά τη κυκλοφορία του Pornography το 1982, το μέλλον του συγκροτήματος ήταν αβέβαιο και ο Ρόμπερτ Σμιθ ήταν πρόθυμος να αφήσει στο παρελθόν την μελαγχολικό, καταθλιπτικό αποτύπωμα που είχε αποκτήσει το συγκρότημα. Με το σινγκλ “Let’s Go to Bed” το1982 o Smith άρχισε να υιοθετεί μια ποπ αίσθηση μουσικής.

Η δημοτικότητα τους αυξανόταν καθώς περνούσε η δεκαετία και πιο συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τραγούδια “Just Like Heaven“, “Lovesong” και το “Friday I’m In Love” εισήχθηκαν στο Billboard Hot 100 chart.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 οι Cure ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικής rock συγκροτήματα του κόσμου.

Οι Cure υπολογίζεται ότι είχαν πουλήσει 27 εκατομμύρια άλμπουμ μέχρι το 2004.

Δισκογραφία

  • Three Imaginary Boys (1979)
  • Seventeen Seconds (1980)
  • Faith (1981)
  • Pornography (1982)
  • The Top (1984)
  • The Head on the Door (1985)
  • Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me (1987)
  • Disintegration (1989)
  • Wish (1992)
  • Wild Mood Swings (1996)
  • Bloodflowers (2000)
  • The Cure (2004)
  • 4:13 Dream (2008)

Επίσημη ιστοσελίδα των The Cure: www.thecure.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.