Αngie (Rolling Stones)

Rolling Stones

Τα σενάρια για το ποια είναι η Angie εξακολουθούν να είναι πολλά και έχουν πλέξει ένα μύθο γύρω από το τραγούδι.

Το Angie ηχογραφήθηκε το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 1972, από τους Keith Richards και Μick Jagger.

Υπήρχαν εικασίες ότι αφορούσε την ηθοποιό Angie Dickinson ή τη νεογέννητη κόρη του Keith Richards, Dandelion Angela. O μουσικός ισχυρίστηκε στην αυτοβιογραφία του ότι το Angie χρησιμοποιήθηκε ως ψευδώνυμο για την ηρωίνη την περίοδο που έδινε μάχη για να αποτοξινωθεί σε ειδικό κέντρο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η σύντροφος του Keith Richards, Anita Pallenberg ήταν το πρόσωπο που τον ενέπνευσε για αυτό το τραγούδι. Συγκεκριμένα έγραφε στην αυτοβιογραφία του: «Όταν βρισκόμουν σε κλινική αποτοξίνωσης, η Anita ήρθε να μας δει με την κόρη μας Angela. Κάπως έτσι κάθισα και σκέφτηκα το Angie μέσα σε ένα απόγευμα, καθισμένος στη κρεβάτι. Δεν γράφτηκε όμως για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Περισσότερο ήταν ένας συμβολισμός. Εξάλλου, δεν γνώριζα τότε ότι η κόρη μου θα έπαιρνε το συγκεκριμένο όνομα».

Υπάρχουν όμως και αρκετές φήμες που υποστηρίζουν ότι η Angie είναι η πρώην σύζυγος του David Bowie. Μετά το χωρισμό της με τον Bowie, η Angela αποκάλυψε ότι έπιασε στο κρεβάτι τον άντρα της με τον Mick Jagger και ότι το Angie το έγραψε ο Mick Jagger γι’ αυτήν! Το σενάριο αυτό έχει πολλές φορές διαψευστεί και ποτέ δεν αποδείχθηκε.

Μια ακόμα εκδοχή θέλει το Angie να έχει γραφτεί για την τραγουδίστρια Carly Simon. Στις 2 Δεκεμβρίου 1972, η Carly Simon κυκλοφόρησε το τραγούδι You’re So Vain, που στις αρχές του 1973 ανέβηκε στο Νο1 των Η.Π.Α. Στα φωνητικά συμμετείχε και ο Mick Jagger και λέγεται ότι η Carly Simon έγραψε το τραγούδι γι’ αυτόν. Επιπλέον, στο κομμάτι αυτό η Carly Simon τραγουδά: I had some dreams they were clouds in my coffee, clouds in my coffee. Ο Mick Jagger φαίνεται, λοιπόν, πως έγραψε το Angie ως απάντηση στο You’re So Vain κι αυτό αποδεικνύεται από τον πρώτο στίχο: Angie, Angie, when will those clouds all disappear?. Ούτε όμως αυτή η εκδοχή έχει επίσημα επιβεβαιωθεί.

Υπάρχει και το σενάριο ότι το κομμάτι γράφτηκε για τη Marianne Faithful μετά από τον επώδυνο χωρισμό με τον Mick Jagger, αφού υπήρξε ένας πολύ μεγάλος έρωτας.

Το Angie επανήλθε στο προσκήνιο το φθινόπωρο του 2005, όταν χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά μέλη του συγκροτήματος δήλωσαν ότι αν τους είχε ζητηθεί η άδεια θα είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά.

Οι στίχοι του Angie

Angie, Angie
When will those clouds all disappear?
Angie, Angie
Where will it lead us from here?
With no loving in our souls
And no money in our coats
You can’t say we’re satisfied
But Angie, Angie
You can’t say we never tried
Angie, you’re beautiful, yeah
But ain’t it time we said goodbye?
Angie, I still love you
Remember all those nights we cried?
All the dreams we held so close
Seemed to all go up in smoke
Let me whisper in your ear
Angie, Angie
Where will it lead us from here?

Oh, Angie, don’t you weep
All your kisses still taste sweet
I hate that sadness in your eyes
But Angie, Angie
Ain’t it time we said goodbye? Yeah

With no loving in our souls
And no money in our coats
You can’t say we’re satisfied
But Angie, I still love you, baby
Everywhere I look, I see your eyes
There ain’t a woman that comes close to you
Come on, baby, dry your eyes
But Angie, Angie
Ain’t it good to be alive?
Angie, Angie
They can’t say we never tried

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *