Μεσόφωνη σοπράνο, ροκ κιθαρίστρια, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, παραγωγός και περιστασιακά ηθοποιός.

Η Joan Jett και οι Blackhearts με το “I Love Rock ‘n’ Roll” ήταν Νο1 στο Billboard Hot 100 από τις 20 Μαρτίου μέχρι τη 1 Μαΐου 1982.

Άλλα δημοφιλή τραγούδια τους είναι τα “Crimson and Clover”, “I Hate Myself for Loving You”, “Do You Wanna Touch Me”, “Light of Day”, “Love Is All Around” and “Bad Reputation”.

Προηγουμένως είχε γνωρίσει επιτυχία ως μέλος των The Runaways.

H Joan Jett είναι μεσόφωνη-σοπράνο. Τρεις από τους δίσκους της έχουν χαρακτηριστεί ως πλατινένιοι ή χρυσοί, ενώ ήταν και φεμινιστικό σύμβολο κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η Toronto Sun την έχει χαρακτηρίσει Βασίλισσα του rock and roll. Είναι επίσης γνωστή και ως «νονά της πανκ».

Η Joan Jett έχει συνεργαστεί επί σκηνής με πολύ μεγάλα ονόματα όπως είναι οι Heart, o Robert Plant και οι Police.

Το 2015 εισήχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Στον κινηματογράφο την υποδύθηκε η Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία The Runaways του 2010.

Δισκογραφία

Ως Τζόαν Τζετ

  • Joan Jett (1980), επανακυκλοφόρησε ως Bad Reputation το 1981
  • The Hit List (1990)

Ως Joan Jett & the Blackhearts

  • I Love Rock ‘n’ Roll (1981)
  • Album (1983)
  • Glorious Results of a Misspent Youth (1984)
  • Good Music (1986)
  • Up Your Alley (1988)
  • Notorious (1991)
  • Pure and Simple (1994)
  • Naked (2004)
  • Sinner (2006)
  • Unvarnished (2013)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *