17 ατάκες από τον David Bowie

David Bowie

Ο David Bowie υπήρξε σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στο έργο του κατά τη δεκαετία του 1970.

Συλλέξαμε 17 ατάκες από την προσωπικότητα που καθόρισε την μουσική που γουστάρουμε για πάνω από 4 δεκαετίες.

 1. «Η δόξα μπορεί να πάρει ανθρώπους με ενδιαφέρον και να τους ωθήσει στη μετριότητα»
 2. «Παραιτήθηκα πριν από αρκετά χρόνια να προσπαθώ να εξηγώ πώς αισθάνομαι για διάφορα πράγματα. Το κάνει η μουσική μου, είμαι σίγουρος γι’ αυτό»
 3. «Ποτέ δεν θα μπορέσω να δεχθώ ότι οι Pixies σχηματίστηκαν, έβγαλαν δίσκους και διαλύθηκαν χωρίς να τους πάρει χαμπάρι το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικάνων»
 4. «Μερικές φορές αισθάνομαι ότι βγάζω το καλύτερο που έχουν μέσα τους οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι»
 5. «Δεν ξέρω πού θα πάω στη συνέχεια, αλλά υπόσχομαι ότι δε θα βαρεθούμε»
 6. «Το αύριο ανήκει σε αυτούς που το άκουσαν να έρχεται»
 7. «Το ροκ ήταν πάντοτε η μουσική του διαβόλου… πιστεύω ότι το rock ’n’ roll είναι επικίνδυνο, το χρησιμοποιούμε για να ξυπνήσουμε κάτι σκοτεινό μέσα μας»
 8. «Είναι αλήθεια, είμαι bisexual. Αλλά. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το έχω χρησιμοποιήσει πολύ έξυπνα. Υποθέτω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί, κι έχει πλάκα επίσης»
 9. «Από την άλλη πλευρά, στα 14 κατάλαβα ότι το σεξ είναι πολύ σημαντικό. Δε με ένοιαζε με ποιον και πώς. Κι έτσι κατέληξα σε ένα όμορφο αγόρι από το σχολείο ή κάπου αλλού, με τα οποίο το κάναμε πολύ τακτοποιημένα στο δωμάτιό μου. Τουλάχιστον, κατάλαβα ότι αν με έκλειναν φυλακή, δε θα κακοπερνούσα»
 10. «Έχω αλλάξει τόσες φορές image που πια αρνούμαι να παραδεχθώ ότι αρχικά ήμουν μια υπέρβαρη Κορεάτισσα»
 11. «Ο χαμαιλέων αλλάζει το χρώμα ή το δέρμα του προκειμένου να προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Εγώ νομίζω ότι κάνω το αντίθετο»
 12. «Αισθάνομαι χρέος απέναντι στο σύμπαν, αλλά δε θεωρώ απαραίτητα ότι υπάρχει κάποια σοφία ή κάποιος αντιπρόσωπος πίσω από αυτό»
 13. «Όταν έχω κολλήσει και δεν μπορώ να ολοκληρώσω ένα στίχο, το τελευταίο μου καταφύγιο είναι ο υπερβάλλων παραλογισμός»
 14. «Πάντα με εξέπληττε το ότι ο κόσμος παίρνει ότι κάνω και λέω στα σοβαρά. Εγώ ποτέ δεν το κάνω όσον αφορά στον εαυτό μου»
 15. «Ποτέ δεν είσαι αυτός που νομίζεις. Στα 80s κάποια στιγμή με πλησίασαν και μου είπαν: ‘Κύριε Elton, θα μου υπογράψετε ένα αυτόγραφο;»
 16. «Εγώ φτιάχνω τα μικρά τέρατα της εποχής μας»
 17. «Μίλα ακραία, κερδίζεις χρόνο»

Μάθε περισσότερα για τον David Bowie.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *